Wild, wilder, wildst

Het wordt weer kouder, sneller donker, de blaadjes vallen van de bomen en de haard gaat soms zelfs al weer aan. We moeten er echt aan geloven, de zomer en haar hitte is voorbij en de herfst maakt zijn intrede. Niet te vergeten zijn de kastanjes die van de bomen vallen, of de kinderen die deze verzamelen. Maar ook de kastanjechampignon is weer aanwezig, die zijn naam eer aan doet door zijn herfstachtige smaak. Langzamerhand wordt de wind guurder en uiteindelijk zal deze winter ook de sneeuw weer gaan vallen. Witte vlaktes, bomen met een wit dekentje, dikke jassen en sleeënde kinderen. Dit alles kan maar één ding betekenen: het prachtige wildseizoen staat vanaf 15 oktober weer voor de deur!

Genieten van heerlijke herfst gerechten die je langzaam opwarmen na een dag buiten te zijn geweest. Stel je even voor dat je in een restaurant zit waar je geniet van rijk gevulde soepen, wildzwijn, konijn en bijvoorbeeld hertenbiefstuk. Bij de gedachte alleen al loopt het water mij in de mond. De sfeer in deze tijd kent vooral gezelligheid en warmte, ook niet te vergeten zijn de mooie herfstkleuren die zich buiten verspreiden. Deze tijd van het jaar mag van mij nog maanden duren.

Bij Anton heeft voor dit mooie seizoen een menu opgesteld: Wild & Winters. En ik kan je verzekeren, het voorproefje alleen al was heerlijk! Vooral de verassende bruschetta met wildzwijnham, maar ook de stoofschotel van wild met verse zuurkool en roseval aardappeltjes, het Wild duo waarbij je zowel hert als wildzwijn mee prikt of de konijnenbout waarbij je je vingers aflikt. De gerechten van dit restaurant passen heerlijk bij de tijd van het jaar.

Al met al is het wildseizoen er één om van te genieten en dat weten ze hier in Kaatsheuvel maar al te goed. Met vrienden en familie heerlijk eten, drinken, kletsen, lachen, gieren en brullen. De Brabantse gezelligheid wordt weer opgezocht en de kou zal de pret zeker niet drukken. De warmte wordt gevonden bij elkaar: het is weer tijd om heerlijk samen te zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *