Welkom Bij Anton!

Wie aan Kaatsheuvel denkt, denkt aan de Efteling. Maar waar zou de Efteling zijn zonder Anton Pieck? Een meesterbrein met een uitgesproken stijl, de grondlegger van de bekendheid van Kaatsheuvel. Ook de heren Carlo Bergmans en Erik de Bie, trotse eigenaren van Bij Anton, weten dit maar al te goed. Het heeft hen geïnspireerd tot wat Bij Anton nu is: een eigentijdse, toegankelijke en bovenal gezellige plek in het bruisende dorpshart van Kaatsheuvel.

Zo zijn zij vier jaar geleden gestart in dit nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel. Aansluitend op het gemeentehuis vestigde zij zich aan het Anton Pieckplein. Een eerbetoon aan Anton Pieck. Zo is bijvoorbeeld het logo geïnspireerd op de handtekening van Anton Pieck, waarmee hij zijn werken signeerde. Ook de kleuren zijn afgeleid van zijn stijl. Maar ook een warm, gezellig en huiselijk gevoel zoals ze in Kaatsheuvel gewend zijn waren direct belangrijk. Bij Anton is een plek waar de Brabantse gezelligheid heerst, er gelachen wordt en je het gevoel hebt van thuis zijn.

Naast Anton Pieck kent Kaatsheuvel ook een andere geschiedenis. Deze is te zien op de zwart-witte fotowand binnen Bij Anton, waar regelmatig verhalen over verteld worden door de oudere generatie van het dorp. De trots straalt van de gezichten, de verbinding met het dorp is iets wat op de eerste plek staat voor hen maar ook voor Carlo en Erik. Op de wand zie je bijvoorbeeld de zweefmolen, die als eerste op het R.K. Sport- en Wandelpark stond. De plek die later de Efteling zou worden en vele attracties zou kennen. Maar ook de verschillende beroepen die uitgeoefend werden in Kaatsheuvel staan hier op: scharenslijpers, mattenvlechters en de schoenindustrie die zich over de hele Langstraat bevond. Een belangrijke plek voor arbeiders, maar ook de Harmonie was in Kaatsheuvel erg geliefd. Trots zijn zij op de rijke historie van orkesten en blazers, maar ook op de plek waar Bij Anton nu zit: voorheen was hier de muziek kiosk van Kaatsheuvel te vinden. Bij Anton is altijd, zelfs in de verre geschiedenis, al een plek geweest waar mensen samen komen en genieten van het leven.

Bij Anton is gegroeid tot een plek waar niet alleen de mensen uit Kaatsheuvel, maar ook de toeristen zich thuis voelen. De woonkamer van Kaatsheuvel waar iedereen welkom is, Brabantse gezelligheid erg belangrijk is en welke toegankelijk is voor iedereen. Niet te veel gekkigheid en poespas, maar een plek midden in het dorp waar samen gegeten, gedronken, gelachen en geleefd wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *