Samen met Villa Pardoes gaan wij voor duurzaam!

Bij Anton worden stappen gezet. Niet zomaar stappen, maar belangrijke duurzame stappen. De komende tijd wordt er achter de schermen hard gewerkt om het EKO certificaat, en daarmee het EKO-keurmerk, te behalen. Dit keurmerk maakt de extra inspanningen zichtbaar die verricht worden rondom het verduurzamen van Bij Anton. Met deze inspanningen worden ook de gasten op een laagdrempelige manier bewust gemaakt van duurzaamheid.

De belangrijkste stap die hierin gemaakt gaat worden is het verkopen van Villa Pardoes water. Met het verkopen van Villa Pardoes water worden twee werelden gecombineerd. Aan de ene kant is het een alternatief voor flessen water. De CO2-uitstoot bij het gebruik van kraanwater is zo’n 400 keer lager dan bij flessen water. Dit komt mede door het niet gebruiken van plastic verpakkingen of glas, maar ook wordt er geen gebruik gemaakt van vrachtwagens voor het vervoeren van het water.

Aan de andere kant is het een mooie en belangrijke samenwerking met Villa Pardoes. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar dit goede doel. Villa Pardoes is een villa pal achter De Efteling. Hier kunnen kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met heel het gezin genieten van een prachtige vakantie. Via een speciale ingang is er toegang tot De Efteling, maar ook in en rondom de villa kunnen deze gezinnen volop genieten. Er wordt een beleving neergezet waarbij tijd en aandacht voor elkaar voorop staat. Dat gunt Bij Anton iedereen.

Naast de prachtige samenwerking met Villa Pardoes is Bij Anton op weg naar duurzaamheid met materialen als biologisch afbreekbare rietjes en het tegengaan van voedselverspilling door middel van het aanbieden van doggybags.

Een ander belangrijk onderdeel hiervan zijn de producten waarmee gewerkt wordt in de keuken. Zo wordt er gekeken naar de producten en waar deze vandaan komen. Zijn deze biologisch geteeld? Komen ze uit de regio? En bovenal, zijn deze seizoensgebonden? Door seizoensgebonden producten te gebruiken blijft de kaart divers en zijn de producten zo vers als mogelijk. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om geheel vegetarisch te eten Bij Anton.

Stap voor stap wordt er actie ondernomen om bij te dragen aan duurzaamheid en aan de maatschappij. Gezonde keuzes en een prachtig doel staan voorop. Samen de wereld een stukje beter, gezonder en bovenal mooier maken, dat is wat telt. Zo zorgen we er voor dat alle komende generaties nog een gezonde en leefbare planeet hebben. Bij Anton gaat samen met haar gasten en Villa Pardoes voor een betere wereld!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *