Samen een week zonder vlees

Eerder heb je al kunnen lezen hoe wij Bij Anton voor duurzaam gaan. Hier werd duidelijk dat er een aantal stappen gemaakt werden. Naast de mooie samenwerking met Villa Pardoes waar wij ontzettend trots op zijn, wordt er iedere dag gekeken naar de duurzame doelen die gesteld zijn. Hier wordt dag in, dag uit aan gewerkt om Bij Anton een stukje beter te maken voor de wereld en het milieu.

In het restaurant is hard gewerkt om het EKO certificaat, en daarmee het EKO-keurmerk, te behalen. Bij Anton is verduurzaamd door onder andere het Villa Pardoes water, biologisch afbreekbare rietjes, het aanbieden van doggybags om voedselverspilling tegen te gaan, biologisch geteelde producten uit de regio, seizoensgebonden producten en de extra vegetarische opties op de menukaart. Dit zijn mooie stappen geweest voor het restaurant, maar ook voor onze gasten en het milieu.

In maart gaat Bij Anton hiermee verder. In deze maand wordt de week zonder vlees geïntroduceerd. Van 9 tot en met 15 maart zal deze week plaatsvinden. Naast het nastreven van het EKO-keurmerk, is het voor ons erg belangrijk om onze gasten bewust te maken van de verschillende vegetarische keuzes Bij Anton. Deze worden dan ook uitgelicht in deze week. Tevens worden er een aantal mooie, nieuwe, en bewuste gerechten geïntroduceerd op onze nieuwe menukaart die per 1 april geïntroduceerd zal worden.

Natuurlijk willen wij niemand dwingen om mee te doen aan deze week zonder vlees. De opties met vlees zullen dan ook niet uitgesloten worden van het menu. Alle producten waar wij mee werken zijn seizoensgebonden, biologisch geteeld en komen uit de regio van Kaatsheuvel. Wel hopen wij dat wij degene die normaliter niet voor de vegetarische opties zouden gaan kunnen inspireren om dit in deze week, en hopelijk ook daarna, wel te doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *